Krem czekoladowy od Ewy Wachowicz – szybki i prosty przepis

Macie ochotę na wyśmienity chrupiący rogalik z odrobiną Nutelli, a do tego aromatyczne maliny? Dla tego zestawu jest o wiele lepsza alternatywa! Receptura Ewy Wachowicz na krem czekoladowy z dodatkiem musu malinowego skradnie wasze serca.

Sposób na wyśmienity krem czekoladowy

Czekolada i maliny to zawsze zgrane połączenie. Świetnym tego przykładem jest deser od Ewy Wachowicz. Chociaż ochota na coś słodkiego minie, z pewnością jeszcze nie raz odtworzycie ten przepis! Oczywiście poniżej znajduje się rozpiska ze składnikami do tego świetnego deseru, jak i sposób przygotowania. Jak widzicie, przepis na ten deser zaczerpnięty ze strony www.pyszniej.pl jest naprawdę prosty i szybki w przygotowaniu.

Przepis Ewy Wachowicz na krem czekoladowy i mus malinowy.
Składniki:
4 żółtka
1 szklanka śmietanki 36%
125 g cukru

125 g czekolady gorzkiej
3 garście malin mrożonych
mięta
1 łyżka cukru pudru

kilka truskawek do dekoracji

Sposób przygotowania:
Śmietankę podgrzej, dorzuć pokruszoną czekoladę, poczekaj chwilę, aż się roztopi.
Żółtka utrzyj z cukrem, powoli dolewaj mieszankę śmietanki i czekolady, nie przerywaj miksowania. Naczynie umieść na garnku z wrzącą wodą i ubijaj jeszcze przez moment. Powstały krem przełóż do słoiczków, a następnie odstaw do wystudzenia. Maliny połącz z cukrem, podgrzewaj składniki w garnku. Gdy owoce się rozpadną, przetrzyj je przez gęste sito. Ostudź i połóż na mus czekoladowy. Potem lekko schłodź deser w lodówce. Każdy słoiczek z kremem udekoruj plasterkami truskawek i listkami świeżej mięty. Smacznego.